Vi har bygd opp et system som virker sier kjøkkensjef Karel Svec om dyrkingssystemet Mathias Olimstad Hauge fra Soilmother har bygd opp på Tjuvholmen Sjømagasin. Det gir oss microgrønt og salat med utrolig smak og kvalitet takket være Mathias sin lange kunnskap og evner.
Les merI prosjektet USAGE jobber NIVA med løsninger og tjenester som bidrar til fremtidens grønne og blå byer. Helt konkret handler USAGE om å kombinere produksjon av mat i et kompakt akvaponi-system sammen med håndtering og gjenbruk av overvann og takvann som ressurs inn i denne produksjonen.
Les merTiny Workers AS legger til rette for pollinatorer i byen. En viktig jobb som også kommer urbane bønder til nytte.
Les merUrbant landbruk er en del av Bodø kommunes satsing på lokalmat og matsikkerhet, miljø, klima, folkehelse, inkludering, medvirkning, entreprenørskap og en bærekraftig byutvikling. Det er opprettet en egen tilskuddsordning for å oppmuntre til mer urbant landbruk, og i 2023 er potten på kr 200 000.
Les merHar du eller noen du kjenner lyst på jobb som gartner i Bodø Andelslandbruk? Søk da vel, og bli med i et herlig grønt fellesskap med nesten 200 andelshavere!
Les merMidt blant tusenvis av boenheter i Oslo sentrum skal Pådriv gjøre Oslo grønnere med matproduksjon.
Les merDet norske selskapet Avisomo lager modulbaserte produksjonssystemer for innendørs vertikal dyrking. Foto: Avisomo
Les merTidligere landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) heier på mer dyrking av mat i byen. Foto: Kristelig Folkeparti
Les merNordens største takåker har fått navnet GrowHub, og ligger på toppen av Clarion Hotel The Hub. Takåkeren serverer hotellets restauranter, barer og gjester med ureiste råvarer og grønne opplevelser. Foto: Clarion Hotel The Hub
Les merJørn Lie har lang fartstid i restaurantbransjen, og driver i dag noen av Oslos beste restauranter. Han synes urbant landbruk er spennende, men krevende å få gjennomført for små restauranter. Foto: Code Restaurant
Les merPå taket av en industri-garasje i Bergen har anleggsgartner Sigurd L. Boasson og kokk Christopher Haatuft funnet sammen for å utviklet en modell for grønne, bærekraftige mattak. Nå håper de å kunne inspirere flere til å satse på dyrkbare og spisbare tak i byen. Foto: Mattak AS
Les merÆrverdige Britannia Hotel i Trondheim satser på urbant landbruk og kortreist mat. Det har ført til fulle gjestelister og stjerne i Michelinguiden. Foto: Wil Lee-Wright / Britannia Hotel
Les merVi søker kandidater til et nytt oppstartsprogram der vi skal følge 12-15 kvalifiserte dyrkerspirer frem til 2023. Prosjektet er inspirert av den svenske Stadsbrukmodellen og finansiert av Fylkeskommunen i Viken.
Les merNå kan du søke om tilskudd til urbant landbruk prosjekter i Bodø. Søknadsfrist er 1. mai. Foto: Sverre Magnus Bjørseth.
Les merBodø er første by ut i Nord-Norge på urbantlandbruk.no. Foto: Åpen dag i Bodø økologiske besøkshage.
Les merSmåskala matproduksjon og kortreist mat er i vinden som aldri før. Verden trenger at vi dyrker og konsumerer på denne måten, og nå ønsker vi deg med på laget.
Les merMan trenger ikke å være midt i byen for å være en del av det urbane landbruket. De Haes Gartneri er et familiedrevet gartneri på Hadeland, drevet av Birgitte og Arvid De Haes.
Les merFlere og flere byer satser på urbant landbruk. Bodø er en av byene som nå løfter dette opp og frem.
Les merMarkedshager blir stadig mer populært. Statsforvalterne er en viktig drivkraft bak den økte populariteten for denne formen for matproduksjon. Nylig lanserte Statsforvalterne i Vestland, Trøndelag og Oslo og Viken en nettside for markedshager i Norge.
Les mer