I Kjøkkenhagen i botanisk hage har vi ulike utstillinger av nyttige planter. Planter som mat, som medisin eller pil til fletting. Vi viser frem både moderne og historiske planter, noen norske og noen fra andre verdensdeler. Kjøkkenhagen er en aktiv formidlingsarena for urbant landbruk.
Les merBieffekten driver med birøkt i urbane miljøer der kjernevirksomheten er fadderskapsavtaler for bikuber hos bedrifter, barnehager og skoler. Vi holder til både i Trondheim og i Oslo-området.
Les merBodin 4H-gård tilbyr et allsidig tilbud til barn og ungdom i Bodø. Gården har de fleste norske husdyr og har tre faste ansatte.
Les merBodø Andelslandbruk SA ble startet opp på Fenes i 2013, på initiativ fra grunneieren og en gjeng med mennesker som brenner for økologisk dyrking og ureist mat.
Les mer2021 fikk Bodø sin første markedshage. Bodø Grønt er en 2,5 dekar stor markedshage drevet av Gaute Terjesson ved Vågønes gård, på Rønvikjordene, rett utenfor Bodø sentrum. Foto: Audun Selnes
Les merLandbrukshagen holder til på Rønvikjordene som eies av Nordland Fylkeskommune, hvor det dyrkes økologiske grønnsaker, bær og urter, i godt samarbeid med Bodin gård.
Les merByBi er Oslos urbane birøkterlag, etablert i 2012. Samtidig er vi en miljøorganisasjon med fokus på biologisk mangfold. Vi er organisert som et lokallag under Norges Birøkterlag, har rundt 300 medlemmer og er basert på frivillig innsats. Foto: Studio Dreyer Hensley
Les merIda Kleppe er Bybonde i Bergen. Bybonden skal bidra til å inspirere og dyktiggjere vanlege innbyggjarar og institusjonar til å dyrke meir av sin eigen mat. Foto: Hanne Cathrin Olsen
Les merGartneriet er et urbant landsbrukssenter på Bygdø Kongsgård. På Gartneriet er kretsløpene mellom jorda, plantene, dyrene og menneskene i sentrum. Gartneriet formidler disse verdiene blant annet gjennom kurs, seminarer og kafètilbud. Foto: Gartneriet - Bygdø Kongsgård
Les merFrævleik er gammelnorsk og kan oversettes til "evnen til å spire" eller fertilitet. Siden vi er en inkubator for produkter, tjenester og prosjekter, er vår viktigste oppgave å igangsette og inspirere til progresjon.
Les merGeitmyra er Norges største skolehage og utgjør med sine 42 dekar en fantastisk oase midt mellom de tettest befolkede bydelene i Oslo - Sagene, Grünerløkka og St. Hanshaugen. Foto: Tore Faller
Les merGreenbeat jobber med grønne tak som et viktig verktøy for i forhold til klimatilpassing og overvannshåndtering i byer.
Les merHer kan du gjennom sesongen høste opptil 50 ulike vekster, fra forskjellige typer kål, bønner, poteter, urter, beter og bær. Det meste sås, plantes og dyrkes frem utendørs på arealet som andelslandbruket disponerer i bydelen Søm.
Les merLerflaten Gård driver med urban dyrking og har en markedshage hvor vi produserer en rekke forskjellige grønnsaker i sesongen.
Les merNærmiljøhagen på Linderud gård er en grønn møteplass for lokalbefolkningen i Bydel Bjerke. På det 7 mål store jordet langs Trondheimsveien dyrkes urter og grønnsaker, blomster og bær.
Les merLosæter er en kulturinstitusjon uten vegger i en av Bjørvikas sju allmenninger. Losæter er en moderne park med spiselige planter og pulserende liv. Foto: Vibeke Hermanrud
Les merLystgården er et drivhus for mat, kultur og samfunnsendring. Det som skjer i huset skapes av stiftelsen Lystgården, grasrotbevegelsen Bærekraftige liv og Bybonden i samarbeid med ulike fagmiljøer, frivillige og samarbeidspartnere innenfor det offentlige, sosialt entreprenørskaps bedrifter, næringslivet og fagmiljøer. Foto: Piotr Miasik
Les merMATTAK AS er en ledende aktør innen planlegging, bygging og drift av urbant landbruk på tak. Bak denne nyvinningen finner vi Sigurd L Boasson fra Anleggsgartner Svein Boasson AS og kokken Christopher Haatuft fra blant annet restauranten Lysverket. Foto: Mattak AS
Les merSquareRoot skaper grønne byer, bokstavelig talt. Vi hjelper utbyggere, arkitekter, landskapsarkitekter og interiørarkitekter med å integrere norsk produserte planter i utearealer, inne og på tak. Foto: Shutterstock
Les merNorges største sirkulære og skreddersydde innendørs industriell skala produksjon av mikrogrønt og grønnsaker erstatter importert mikrogrønt og grønnsaker for det profesjonelle og private markedet. Vi svarer på behovet for bærekraftig sunn mat og minimere fotavtrykket ved å innføre kortreist mat hele året.
Les mer