Tilbake til alle arrangementer

Grunnkurs i birøkt 2021 (ByBi)


BIRØKTER KURS FOR NYBEGYNNERE ER ÅPNET FOR PÅMELDING

Nybegynnerkurs i birøkt er åpent for alle, med eller uten bier, om du bor i by eller ikke. Her lærer du alt du må vite for å bli en god røkter. Du vil også treffe mennesker som deler din interesse for bier og birøkt. Du vil inkluderes i et nettverk som støtter hverandre utover sesongen.

ByBi honning. Foto: Studio Dreyer+Hensley

ByBi honning. Foto: Studio Dreyer+Hensley

Birøkter kurset starter på våren hvert år og følger bienes liv gjennom sesongen. Når seljens gåsunger åpner seg i april, finner biene årets første pollen. Pollenet knar de til babygrøt, noe som setter dronningen i gang med årets egglegging. Mengden bier i kuben øker, og det er yr og glede i hele bifolket.

Birøkterne vurderer bistyrke, svermeforebygging og er på vakt for svermhenting. Så kommer vurdering av sommerforing om regnet setter inn, sykdomssjekk og påsetting av skattekasser. I juli høstes sommerhonning, og i september høsthonning. Deretter foregår slynging, honningbehandling og til sist innvintring utpå senhøsten.

Du vil motta grundig teoretisk lærdom gjennom seks teorikvelder i løpet av sesongen, hvor vi tar dere gjennom alt dere trenger å vite og hva som skjer i bikuben på de ulike tidspunktene.

Vi kombinerer kurset med praktiske bigårdsbesøk i Oslo og omheng, med erfarne lærere og birøktere. Birøkten krever erfaring og vi deler av våre tips og råd for hvordan dere skal lykkes med bier som nybegynnere.

Vi vil hjelpe til så kursdeltakere danner røkterlag og deler på bifolk. ByBi har en onlinefaddertjeneste på facebook hvor dere kan få tips og råd gjennom sesongen.



Tidligere arrangement: 10. februar
Dyrk tomat og agurk
Senere arrangement: 25. februar
Kurs i chillidyrking