Urbant landbruk er en sterk trend i Norge og verden. Nasjonale og regionale strategiplaner og veiledere legger til rette for å ta i bruk byer og tettsteder til dyrking. Hensikten er økt matberedskap og jordvern, økt kunnskap i befolkningen om hvordan mat blir til, økt trivsel og bolyst, økt biomangfold og bærekraft, økt fokus på sirkulær økonomi, og utvikling av grønne arenaer formøtesteder, undervisning, integrering og entreprenørskap.
Nyttevekster og matplanter på tak og terrasser, offentlige og private bygg.
Bynære parsellhager, andelshager og skolehager.
Birøkting. Beplantning tilrettelagt for pollinerende insekter. Hønsehold og eggproduksjon.
Geiter til nedbeiting av krattskog ved hjelp av No Fence-teknologi.
Kan Narvik via tverrsektorielt og tverrfaglig samarbeide innen urbant landbruk oppnå en attraktivgrønn, sosial og bærekraftig profil, og samtidig forsyne våre storkjøkken med kortreiste råvarer?
Frokost og kaffe serveres fra 08:00
Ingrid H. Roaldsen fra Statsforvalteren i Nordland.
Sigurd Boasson fra MATTAK AS. Frokost og kaffe serveres fra
Spørsmål og diskusjon før vi avslutter
PÅMELDING INNEN 5. OKTOBER WWW.FUTURUM.NO