Dyrke for salg

 

Foto: Avisomo

Foto: https://unsplash.com/@sweetlou

 
 

Dyrking av grønnsaker i byen og bynære strøk har blitt stadig mer populært de siste årene, og det er flere gode grunner til dette. For det første gir denne tilnærmingen muligheten til å utnytte begrenset plass på en effektiv måte. I urbane områder er det ofte knapphet på tilgjengelig jordbruksland. En betydelig mengde mat kan dyrkes vertikalt, på tak eller i containere, og kan være et bidrag i matsikkerheten. Dette er spesielt verdifullt når man tar hensyn til den stadig økende urbaniseringen. I de senere årene har det dukket opp mange initiativ for å produsere mat i byen. Det er mange ting å tenke på når man skal starte egen virksomhet innenfor urban og vertikal dyrking. Norges Vel har derfor i samarbeid med Viken Fylkeskommune (Akershus, Buskerud og Østfold) lagd en veileder for hva man må tenke på når man etablerer en bedrift innenfor dette området. Veilederen består av tre deler.

  • Veileder for dyrking med henblikk på salg av varene

  • Markedsinnsikt

  • Sjekkliste for krav og regelverk

 

Foto: https://unsplash.com/@anirudhjanga

Markedsinnsikt

GrowHub på Clarion Hotel The Hub. Foto: Clarion Hotel The Hub

Sjekkliste

Foto: Avisomo