Dyrke for salg
Dyrking av grønnsaker i byen og bynære strøk har blitt stadig mer populært de siste årene, og det er flere gode grunner til dette. For det første gir denne tilnærmingen muligheten til å utnytte begrenset plass på en effektiv måte. I urbane områder er det ofte knapphet på tilgjengelig jordbruksland. En betydelig mengde mat kan dyrkes vertikalt, på tak eller i containere, og kan være et bidrag i matsikkerheten. Dette er spesielt verdifullt når man tar hensyn til den stadig økende urbaniseringen. I de senere årene har det dukket opp mange initiativ for å produsere mat i byen. Det er mange ting å tenke på når man skal starte egen virksomhet innenfor urban og vertikal dyrking. Norges Vel har derfor i samarbeid med Viken Fylkeskommune (Akershus, Buskerud og Østfold) lagd en veileder for hva man må tenke på når man etablerer en bedrift innenfor dette området. Veilederen består av tre deler.
Veileder for dyrking med henblikk på salg av varene
Markedsinnsikt
Sjekkliste for krav og regelverk